De DAM staat op een prachtig stukje strand bij Vrouwenpolder, het strand is breed, veilig en schoon! Het strand van vrouwenpolder is zeer kindvriendelijk met ’s zomers vlak voor De DAM prachtige kreekjes om in te spelen. Hét Zeeuwse sport strand, Vliegeren, kitesurfen, suppen, powerkiten en kitebuggyen, het kan allemaal in Vrouwenpolder. Ook de bereikbaarheid is ideaal, u kunt op loopafstand van De DAM aan het Veerse Meer uw auto parkeren.

Uniek paviljoen aan de zeeuwse kust

Het hele jaar door ongedwongen eten, drinken, loungen en sporten op het strand van Vrouwenpolder

De DAM is het hele jaar door de ideale plek om een heerlijk hapje te eten en gezellig iets te drinken met weids uitzicht over strand, zee en duinen.

Rooftop lounge Terrace

Ook heerlijk loungen kan bij De DAM, op het dak is alles net iets relaxter en exclusiever!

Lees meer
Our Passion

Waar De DAM voor staat

Passie, gastvrijheid en een sterke connectie met de omgeving zijn de grootste drijfveren van De DAM. Alles wordt gedaan met het oogpunt om onze gasten al het moois wat wij te bieden hebben ook echt te laten beleven. Als volwaardig restaurant bieden wij een breed assortiment food & drinks aan tegen betaalbare prijzen en wat gegarandeerd verwennerij van topkwaliteit is.
Een gezond ontbijt, heerlijke lunch, finger foods voor bij de borrel of à la carte genieten van een diner en dit alles in een unieke setting op het strand!

Alles voor de Kids!

Bezoek onze Strandspeeltuin!

Ook de speeltuin is een uniek onderdeel van De DAM. De speeltuin is speciaal voor ons ontworpen en is geheel in het teken van het Strand en de Zee. De ouders kunnen vanaf de loungebank onder het genot van een heerlijk glaasje de kids in de gaten houden. De speeltuin is gratis en bestaat onder andere uit een coole kabelbaan, 10 meter hoge klim vuurtoren en vele verschillende speelattributen!

Play Video

Het ontstaan van De DAM

De Dam is voorjaar 2016 nieuw gerealiseerd maar het begon al allemaal in 2014. Robin de Visser was destijds de 23 jaar jonge uitbater van Beachclub Meer (voorheen Restaurant Vrouwe in den Polder) aan de Veerse Meer kant van de Veersedam. Robin heeft voorheen in binnen en buitenland verschillende leerzame horeca ervaring opgedaan en is voor het eerst voor zichzelf bezig. Beachclub Meer was een goede start, de locatie gaf uitdaging en Robin en zijn team moesten hard hun best doen om de loop er in te krijgen. Robin, geboren en getogen in Vrouwenpolder heeft echter maar één wens, een strandpaviljoen runnen.

In 2014 publiceert de Gemeente Veere en SSV een bericht met daarin de mogelijkheid om een plan in te dienen voor het realiseren van een multifunctioneel Strandpaviljoen op het strand van Vrouwenpolder. Robin begon meteen enthousiast met het vormen van een concept en met het zoeken van de juiste partners. Vertigo Sports had destijds op de plek van het nieuwe paviljoen al een klein kitesurf paviljoen en de connectie tussen Robin en Vertigo was er ook al, dit maakte een samenwerking vanzelfsprekend. Robin en zijn familie zijn al jaren verbonden met het toerisme in Vrouwenpolder en zijn samen een mooi plan gaan creëren, een plan met duurzaamheid, sport, gastvrijheid en culinair genieten als speerpunten.

Het plan De DAM werd uiteindelijk door Gemeente Veere en Stichting strandexploitatie Veere als beste plan uitgekozen. De vergunningsprocedure volgde kort daarop.

In 2015 begonnen de werkzaamheden aan het door Gabrielse Architectuur ontworpen paviljoen. 16 november 2015 werd de eerste paal geheid en na vier maanden hard werken door Bouwbedrijf Veere en partners was het bijzonder project klaar! Zaterdag 19 maart 2016 was de eerste dag dat De DAM geopend was! In het eerste seizoen heeft De DAM de titel beste nieuwe strandpaviljoen van Nederland gewonnen! Na een bewogen en druk eerste jaar zijn er deze winter weer veel veranderingen en verbeteringen doorgevoerd, het team van De DAM is weer met volle energie en frisse ideeën bezig aan hun tweede seizoen!