Op 10 september hebben we een belangrijke aankoop gedaan richting de realisatie van ons Strandrestaurant de Dam.
Zoals Chef-kok Wiebe het zo mooi kan verwoorden; “je koop ook geen auto zonder motor…dus in een restaurant hoort vanzelfsprekend  een perfecte keuken”.

Wat Wiebe eigenlijk wil zeggen is dat de motor van een restaurant in veel gevallen de keuken is, dus daar moet goed over worden nagedacht hoe deze wordt ingericht.
Natuurlijk hadden wij zelf wel ideeën en onze gedachten daarover maar hebben hiervoor ook diverse leveranciers benaderd die hun expertise mochten laten gelden over de inrichting van onze nieuw aan te schaffen keuken.

Ze kregen de opdracht mee op basis van de ruimte die beschikbaar is voor de keuken een ontwerp in te dienen die zo efficiënt mogelijk is ingericht met apparatuur die noodzakelijk is om al onze gasten in het restaurant zo goed mogelijk te kunnen voorzien van mooie gerechten.

rubbens De DAM

Een van de partijen waar we meteen vanaf het begin een uitstekende klik mee hadden was Hakvoort Professional uit Vlissingen. Namens deze leverancier kwamen we in contact met Pierre van der Heijden die daar als accountmanager werkzaam is. Mede door zijn persoonlijke toelichting waarom hij voor dit ontwerp had gekozen en zijn ideeën daarover qua routing raakte we ervan overtuigd dat we hem zaken moesten gaan doen.

Dit ontwerp hebben we steeds meer geperfectioneerd en bepaalde keuzes in moeten maken totdat we tot een uiteindelijk ideaalplaatje zijn gekomen. Waar we eerst heel graag op een inductie fornuis wilde gaan koken hebben we van die wens afscheid moeten nemen en hebben we gekozen voor gaspitten. Er komt nu een naadloos fornuis van het topmerk Rubbens met een totale lengte van vijf en halve meter voorzien van de beste apparatuur om diverse bereiding technieken toe te passen. Daarnaast komen er naadloze werkeilanden ten behoeve van de warme kant, koude kant en natuurlijk de patisserie voorzien van Rubbens koelwerkbanken en vrieswerkbank.

De spoelkeuken wordt uitgevoerd met een vaatwasser die is voorzien van een energie terugwin systeem waardoor we ook op een energie zuinige manier onze vaat kunnen doen.

Al met al zijn we enorm blij met hoe dit traject is verlopen en als bedrijf zeer content met de adviezen en al het werk wat Pierre namens Hakvoort Professional erin heeft gestoken om ons de helpende hand te bieden met het maken van deze keuze.

Vol vertrouwen zie we dan ook de plaatsing van deze keuken tegemoet in ons nieuwe Strandrestaurant de Dam waarin we de lekkerste gerechten kunnen bereiden voor onze gasten.

Nogmaals Pierre en Hakvoort Professional bedankt voor de prettige samenwerking tot dusver en de lekkere fles champagne die we met de keukenbrigade gezamenlijk hebben genuttigd.